Îţi doreşti să vezi ceva unic în viitoarele tale călătorii? Iată câteva atracţii interesante...
Plaja Roşie se găseşte în Panjin, China şi este acoperită cu o specie de alge maritime, numite sueda, care se transformă, toamna, într-o nuanţă vibrantă de roşu. Această plantă, poate trăi într-un sol puternic alcalin, iar ciclul de creştere începe în luna aprilie, când este colorată în roşu deschis, dar roşu închis este culoarea speciei mature.
Cavalerul negru este denumirea unui satelit descoperit în spaţiu în anii 1960. Acesta nu a fost revendicat de nici un popor, astfel că s-a ajuns la concluzia că acesta are o origine are îl leagă de o civilizaţie pământeană apusă sau poate are o origine extraterestră.
Lacul Hillier localizat în Australia de Vest, este salin, iar apa are o culoare profundă de roz pe toată perioada anului. Această culoare se datorează unor bacterii roşii numită halobaceria şi a speciei Dunaliella salina, care este o mare iubitoare de sare.
Aproximativ 90% din populaţia întregii planete locuieşte în emisfera nordică. Şi, în ciuda aparenţelor, două treimi din suprafaţa continentului african, se află în emisfera nordică. În plus, pe pământ, există 22 de ţări în care peste jumătate din populaţie este analfabetă, iar 15 dintre ele se află în Africa.
Insula Socotra din Yemen este cunoscută pentru vegetaţia unică, pe care o dezvoltă. Aceste plante îi dau un aer extraterestru...
Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca să reziste pentru cel puţin 2.000 de ani. Cimentul folosit la ridicarea impresionantei construcţii nu se va întări complet decât peste 500 de ani.
Giant’s Causeway din Irlanda, este o formaţiune formată în urma unei erupţi vulcanice ce a avut loc şaizeci de milioane de an. Dar este perfect geometric şi legendele spun că de fapt a fost construit de un gigant...
Hawai se apropie de Japonia cu aproximativ 10 centimetri în fiecare an. Iar biblioteca Universităţii din Indiana, SUA, se scufundă în fiecare an cu 2,5 centimetri. Acest fenomen se datorează unei erori a constructorilor care au omis să calculeze şi greutatea cărţilor care vor fi depozitate în clădire.
Mano de Desierto, din deşertul Atacama, este o sculptură pe scară largă a unei mâini, situate la 75 km la sud de oraşul Antofagasta din Chile.
În Bolivia, oraşul La Paz, este cel mai sigur din punct de vedere al prevenirii incendiilor. Dată fiind altitudinea ridicată la care se află, la peste 3.000 de metri, cantitatea de oxigen din aer de abia poate susţine un foc. Iar temperatura medie este de doar 10 grade Celsius, cu toate acestea, până în prezent, nu s-a înregistrat o temperatură de 0 grade. Aceeaşi situaţie identică se găseşte şi în Punta Arenas, Chile sau Stanley, Insulele Falkland.
Se presupune că ar fi suficientă piatră, în piramidă lui Keops, ca să se construiască un zid cu o înălţime de 50 de centimetri în jurul axei Ecuatorului.
Badab-e Surt din Iran sunt nişte terase naturale, având la bază calcar produs din calciul găsit în apă şi formarea lor s-a petrecut pe parcursul a mii de ani.
Liniile Nazca sunt o serie de geoglife antice situate în deşertul Nazca în sudul Peru. Iar oamenii de ştiinţă cred că au fost create de către cultura Nazca, între anii 500 î.Hr. şi 500 d.Hr. fiind vizibile doar din aer şi se presupune că fiecare formă, a fost trasată într-o singură linie continuă.
Se presupune că există în jur de 114 lacuri de diferite dimensiuni şi forme, care sunt numite ca fiind spiritul lui Jiuzhaigou. Aceste lacuri au o culoare de albastru uimitoare şi se găsesc în Parcul Naţional Jiuzhaigou din China.
Gheizerul Zburător din Nevada a fost creat accidental de către o companie energetică a forat în jos, în apele geotermale...
Pădurea Strâmbă se găseşte în Szczecin din Polonia şi cresc o serie de copaci foarte bizar îndoiți şi există mai multe ipoteze, de la anomalii ecologice la prezenţa unie forțe gravitaționale deosebite în zonă, pentru a descoperi secretul acestor copaci.
Kryziu Kalnas din Lituania, este un deal plin de cruci, în jur de 100 de mii, care amintesc toate nenorocirile prin care a trecut omenirea, pornind de la epave de bărci şi până la cele de război...
Colinele de Ciocolată se găsesc în Insula Bohol din Filipine. Denumirea, acestor dealuri ciocolată, a fost primită în sezonul uscat, când natura îşi schimbă culoarea de la verde la una brună, asemănătoare cu ciocolata.
Varoşa este un oraş staţiune complect nelocuit pe coasta Ciprului. A devenit un oraş fantomă, când s-a făcut evacuarea, înainte de invazia turcă, în anii în 1974. Până în acel moment, se presupune că acesta a fost una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume.
Tashirojima este cunoscută ca insula pisicilor şi se găseşte în Japonia. Pe acesta insulă, veţi găsi un altar pisică, dar şi cabine în formă de pisici pentru turişti. În plus, locuitori consideră că pisicile sunt aducătoare de noroc şi nici nu îi deranjează numărul mare al lor...
Piaţa Fetiş Akodessewa din Togo, este recunoscută că cea mai mare piaţă voodoo din lume, un loc unde se poate găsi orice pentru practicarea ritualurilor ale religiilor indigene ale ţării...
Aokigahara sau Pădurea sinucigaşilor din Japonia, este al doilea cel mai popular loc din lume pentru sinucigaşi, după Podul Golden Gate din San Francisco. De multe ori, localnici spun că în această pădure se găsesc demonii ai mitologiei...
Bonus:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Sunteti de acord sa nu scrieti niciun material abuziv, obscen, vulgar, calomnios, de ura, amenintare, orientare-sexuala sau orice alt material care poate viola prevederile legale ale tarii dumneavoastra, ale tarii unde „Despre-tot-si-nimic” este gazduit sau ale legislatiei internationale. Nerespectarea acestor prevederi poate duce la blocarea imediata si permanenta insotita de notificarea Internet Service Provider-ului dumneavoastra daca vom considera necesar. Adresele IP ale tuturor mesajelor sunt inregistrate pentru a ajuta la respectarea acestor condiţii. Sunteti de acord ca „Despre-tot-si-nimic” sa aiba dreptul de a sterge, modifica, muta sau inchide orice subiect in orice moment in care considera necesar. Ca utilizator sunteti de acord ca orice informatie introdusa sa fie stocata in baza de date. Aceste informatii nu vor fi dezvaluite niciunei terte parti fara acordul dumneavoastra, iar „Despre-tot-si-nimic” nu poate fi considerat responsabil pentru vreo incercare de hacking care poate duce la compromiterea datelor.