Cei mai cumpliţi demoni ai omeniri

În istoria omeniri demoni sunt des întâlniţi şi pomeniţi după faptele lor. Se spune că demoni sunt de mai multe categorii şi câteodată sunt confundaţi cu divinităţile. Cert este că există câţiva demoni care sunt mai răi decât orice. Pentru a înţelege mai mult despre faptele acestora m-am gândit să creez o mică listă cu cei mai răi demoni...

Agares

Cunoscut şi ca Agreas, aparţine demonologiei creştine şi are puterea să îi facă pe cei ce fug să încremenească. Se spune că este unul dintre demonii care controlează cutremurele şi stăpâneşte estul Iadului, unde controlează 31 de legiuni. Este unul dintre cei mai puternici demoni şi este înfăţişat ca un om în vârstă cu un vultur pe mână călărind un crocodil.

Lady Midday

Mitologia slavonă este descrisă ca fiind un demon ce pune întrebări şi poartă conversaţii cu muncitorii de pe câmpuri la orele cele mai toride din vară. Le provoacă infarct sau îi decapitează pe cei care îi răspund incorect. Cunoscută şi sub denumirile de Pscipolnista, Poludnica sau Polednice.

Belphegor

Se spune că acest demon seducea oamenii cu bani şi bunăstare. O legendă a fost creată în jurul lui şi potrivit ei, Belphegor a fost trimis pe Pământ pentru a demonstra că fericirea poate rezulta din căsnicie.Dar nu a reuşit să dovedească acest lucru, astfel că a rămas printre oameni. Se mai spune că puterea sa este maximă în luna aprilie şi că este ambasadorul Satanei în Franţa. Este înfăţişat fie ca un bărbat urât purtând coarne, fie ca o femeie frumoasă. Relatări despre acest demon se găseşte în demonologia creştină cât şi în Kabbala, reprezentând orgiile

Abyzou

Este o femeie demon înfăţişată în amulete cu caracteristici asemănătoare unui peste-şarpe. Cea mai cuprinzătoare descriere cunoscută apare într-un compendiu al demonologiei, cunoscut sub numele de Testamentul lui Solomon. Această femeie-şarpe apare frecvent în mitologia evreilor şi se crede că este responsabilă pentru avorturi. Se crede că ea ar fi fost stearpă, iar aceste acte sunt răzbunări din gelozie .Mai este cunoscută şi cu numele de Abizou, Obizu, Obizuth, Obyzouth şi Byzou.

Aka Manah


Acesta este un zeu, mai exact al ispitei şi este amintit în mitologia persană. Acesta ar fi fost trimis pentru a-l seduce pe profetul Zarathustra. Devenind demonul relelor intenţii, al scopurilor malefice şi al gândurilor demonice. Datoria sa este aceea de a împiedica fiinţele să îşi respecte principiile morale. Mai este cunoscut şi cu numele Akem Manah, Akoman sau Akvan.

Pontianak


Sunt spirite ale femeilor care au murit în timp ce năşteau, acestea se găsesc în mitologia indoneziană. Este descris ca un vampir-femeie care se hrăneşte cu sânge, pândind pe lângă copaci sau prin cimitire, dar au şi tendinţa să smulgă organele oamenilor cu ghearele, din răzbunare. Numele înseamnă “fantomă cu copil în pântece”. Se spune că acest demon apare sub forma unei femei frumoase, până când îşi loveşte victima. Atunci se transformă într-o bătrână urâtă, cu dinţi ascuţiţi ca nişte lame. Uneori apare doar capul ei, cu măruntaiele atârnând direct de gât. Scepticii spun că Pontianak este doar o bufniţă de dimensiuni mai mări a cărei faţă seamănă cu chipul unui om când apare din întuneric.

Jikininki

Aceştia sunt spiritele oamenilor egoişti, avari şi “fără Dumnezeu”, care au decedat. Se spune că sunt blestemaţi să mănânce doar cadavre şi că pot duce vieţi normale având înfăţişarea unui om obişnuit. Sunt dezgustaţi de ceea ce sunt, spre deosebire de celelalte creaturi demonice. Apar în mitologia budistă.

Incubus/Succubus

Sunt demoni care apar în visele oamenilor pentru a întreţine relaţii sexuale cu aceştia. O astfel de întâlnire ar fi avut ca rezultat naşterea lui Merlin din legendă arthurianã. Succubus, spirite vampirice feminine din legendele medievale, sunt foarte atrãgãtoare, cu suprasexualizate şi stârnesc apetitul bãrbaţilor cãrora le consumã toatã energia ducând chiar la moartea victimei. Incubus, la fel ca şi Succubus sunt descrişi ca nişte bărbaţi foarte atrăgători, ademenind şi stârnind pasiunea femeilor.

Ala

Ale (la plural) sunt demoni care pot fi “corupţi” să treacă de partea cealaltă şi chiar să ajute făcând fapte bune. Aparţin demonologiei creştine şi le place în mod deosebit să producă vreme rea pentru a distruge recoltele. De asemenea, se spune că le place să mănânce copii, chiar că sunt capabili să mănânce soarele şi luna lăsând loc eclipselor, atunci când le este cu adevărat foame. Se pare că pot chiar poseda oameni, însă dacă aceştia din urmă se apropie de ei cu respect şi încredere, Ale pot chiar salva viaţa la nevoie şi chiar să aducă bogăţie. Aceşti demoni sunt înfăţişaţi fie sub formă de fulgere, nori, dragoni. Se spune că trăiesc în peşteri, lacuri, munţi, păduri.

Lamashtu

Apare în mitologia sumeriană şi mesopotamiană, cunoscut şi ca Dimme. Un demon îngrozitor, ea ameninţă femeile pe timpul sarcinii. Se spune că răpeşte copii alăptaţi, le suge sângele şi le ronţăie oasele. Infestează râuri şi lacuri, distruge recolte, sugând sângele oamenilor şi împrăştiind boli. Ea nu răspunde niciunui alt zeu şi este atât de diabolică încât se spune că femeile gravide invocau demonul Pazuzu pentru a le proteja de Lamashtu, având în vedere că cei doi se urau. Din punct de vedere demonologic, Lamashtu este prototipul tuturor demonilor femeie cunoscuţi de magie şi vrăjitorie de-a lungul veacurilor. Nu este de mirare că amintirea sa a fost transmisă de-a lungul timpului şi imitata de alte fiinţe demonice în diferitele culturi şi genuri religioase.

Asag

Este unul dintre numeroşii demoni care provoacă boală. Asag apare în mitologia sumeriană şi este deosebit de restul prin faptul că este incredibil de urât. Se spune că până şi peştii cad victime căldurii pe care o generează în jurul său atunci când apare.

Babalon

Se spune că este paznicul abisurilor, arătând ca o femeia stacojie, aceasta fiind mama monstruozitãţilor. Locul pe care îl ocupã în Apocalipsă lui Ioan şi magia enohianã i-a inspirat pe ocultişti sã o numeascã femeia care a reuşit sã se elibereze, în cadrul sistemului mistic Thelema.

Lucifer

Acest nume simbolizează pe purtãtorul luminii, asociat metaforic cu prinţul întunericului. Lucifer înseamnã mai degrabã starea din care a cãzut decât numele propriu-zis al diavolului. Metafora Luceafãrului este relevantã pentru a puncta cãderea, atunci când planeta dispare în lumina dimineţii, aşa cum diavolul pãrãseşte raiul. În mod interesant cuvântul se foloseşte şi cu referire la Iisus.
 
Bonus:
 
Surse: Wikipedia



Comentarii